Laitesukellus

Laitesukellus on sukeltamista, jossa käytetään apuvälineenä hengityslaitetta. Hengityskaasuna käytetään yleisimmin tavallista paineilmaa. Laitesukeltaja pystyy viettämään pinnan alla suhteellisen pitkiäkin aikoja esimerkiksi tutkien luontoa tai laivan hylkyjä, valo- tai videokuvaten tai vain nauttien vedenalaisen maailman rauhasta ja painottomuuden tunteesta. Saimaan Norpat kouluttaa laitesukeltajia kokeilu- eli introsukelluksesta aina kouluttajatasolle asti.

Suomalainen sukeltaminen on erityisesti tunnettua hylkysukelluksesta. Vesistömme karikkoiset reitit ovat koituneet aikojen saatossa satojen, ellei jopa tuhansien laivojen turmioksi. Vanhat puuhylyt ovat säilyneet sisävesissä ja Itämeressä poikkeuksellisen hyvin. Hylkyjä on kaikilla vesialueilla ja kaikissa sukellussyvyyksissä, joten sekä aloittelijalle että edistyneemmälle sukeltajalle löytyy sopivan tasoisia kohteita.

Seuramme kautta on mahdollista päästä kokeilemaan laitesukelluksen ihmeellistä maailmaa introsukelluksen kautta. Introssa henkilö jolla ei ole laitesukelluskoulutusta saa lyhyen pikaoppitunnin laitesukelluksesta ja pääsee sukelluskouluttajan parina sukeltamaan laitteilla uimahallissa tai avovedessä. Introsukellus on turvallinen tapa tutustua urheilusukellukseen ja sen välineistöön. Mikäli tunnet kiinnostusta kokeilla laitesukellusta ota yhteyttä koulutusjaokseen. Introtilaisuus voidaan järjestää myös ryhmille.

Varoituksena ilmoitamme kuitenkin että pienikin kokeilu voi aiheuttaa vakavaa riippuvuutta sukellusharrastukseen : )