Ajankohtaista

Ajankohtaista

Tilinpäätöksestä, pöytäkirjoista ja vähän muustakin


24.04.2018 , Kategoria: Norppaposti
Seuran puheenjohtaja avaa tässä artikkelissa hivenen seuran tilinpäätöstä sekä toimintakertomusta sekä erityisesti sitä miksi tämän kevään kevätkokouksessa päätetään myös toissavuoden tili- ja vastuuvapaudesta.

Kevätkokouksen kaikki asiakirjat löydät täältä. Erittely linkkeineen alla:

Aloitetaan siitä mystisimmästä, eli siitä miksi käsitellään myös vuotta 2016. Se johtuu yksinkertaisesti siitä että kattavista etsinnöistä huolimatta kevätkokouksen pöytäkirja keväältä 2017 on kaikkine liitteineen kateissa. Kun asiasta on keskusteltu toiminnantarkastajien kanssa todettiin että on selkeintä käsitellä asia uudestaan. Näin toiminnantarkastajatkin saavat itselleen paremmat edellytykset lausua vuoden 2017 toiminnasta. Tästäkin voidaan oppia ja jatkossa kaikki paperiset kokousasiakirjat digitoidaan välittömästi ottamalla niistä valokuva ja tallentamalla ne seuran Google Drive -kansioihin.

Seuraava erikoisuus tämän vuoden kevätkokouksen suhteen on sen ajankohta. Säännöthän määrittävät että kevätkokous tulee pitää "helmi-huhtikuun aikana". Kun tilinpäätös päätyi hallituksen käsiin vasta 11.4. ja toiminnatarkastajillekin tulee antaa oma aikansa toimia, hallitus totesi ettei huhtikuun puolella ehditä kokousta pitää mitenkään. Siksipä kokous on sääntöjen vastaisesti vasta toukokuulla.

Seuran tilinpäätös näyttää lukujen valossa hyvältä. Erityisesti kun ottaa huomioon että kuluneena vuonna ostettiin seuralle myös uusi  kompressori on seuran talous hyvissä kantimissa. Toisaalta on tavallaan surullista että rahaa säästyy eikä sitä käytetä toimintaan. Kun kuitenkin huomioidaan seuran omaisuus sekä sen tulevaisuuden huolto-, korjaus- ja päivitystarve on rahaa syytä säästöön kertyäkin. Tästä esimerkkinä Kangas-Teljon tukikohta jonka käyttömaksua nostettiin viime vuodeksi. Noston yhteydessä oli puhe että kertynyt ylijäämä rahastoidaan tulevaisuutta varten. Tuo summa ei tilinpäätöksessä näy koska raha tulee jäsenmaksupalautusten yhteydessä liitolta, mutta hallitus on laskenut että ylijäämää kertyi 1819,86 jota hallitus esittää kokouksessa rahastoivaksi (eli korvamerkattavaksi) Teljon tukikohtaa. Em. summasta on jo poistettu tänä vuonna maksetut Teljon laituriremonttia varten hankitut teräkset.

Viime vuonna seuran eri kurssit vetivät hyvin osallisjia. Mm. rohkeasti syvältä -tapahtuma maaliskuussa toimi mainoksena sekä laite- että sukelluskalastuskursseille. Kursseista kertyikin hyvä tuotto. Myös kaupunkipäivystys tuotti tuloja mukavasti.

Menopuolella ei suuria yllätyksiä ole. Ehkä silmiinpistävimpänä esiin nousevat kohdat muut kulut sekä vene. Muiden kulujen alle on tiliöity uuden kompressorin asennuskustannukset.  Vene on siinä mielessä hankala että se sangen minimaalisin käyttötunnein tuottaa seuralle suurehkot kulut. Tämän suhteen hallituksella onkin jo hihassaan idea jolla veneen käyttömäärää voidaan lisätä.

Kokonaisuutena on hyvä muistaa että vaikka tilinpäätös näyttääkin reilusti plussaa, niin kun siitä poistetaan Teljon rahastoiva osuus, uuden kompuran hankinta sekä siirtovelat (mm. junnuohjaajien kulukorvaukset jotka jäivät maksuun tämän vuodenpuolelle) on konkreettinen voitto sangen pieni. Tilisaldossa tämä on noin 500€.

Toimintakertomus on hyvin paljon "vanhan kaavan" mukainen. Yritämme (taas kerran) tänä vuonna täytellä toimintakertomusta jo toimikauden aikana josko sinne siten päätyisi värikkäämpiä kuvauksia. Jos mielestäsi kertomuksesta puuttuu jotain erityistä, ilmoitathan siitä hallitukselle jo etukäteen ja erityisesti jos et itse pääse osallistumaan kokoukseen. Näin asiat saadaan kirjattua.