Ajankohtaista

Ajankohtaista

Budjetti 2017


14.11.2016 , Kategoria: Norppaposti

Budjetti vuodelle 2017 on pyritty laatimaan mahdollisimman realistisesti, erityisesti tulojen suhteen. Valitetettavasti jäsenmaksujen osalta oli tarpeen mennä jopa vähän turhakin realistiksi.

Tiivistettynä budjetti lukuina näyttää varsinaisen toiminnan tuottoina 8450€ ja menoina 20790€. Kun mukaan otetaan varainhankinta (eli jäsenmaksut) joita palautuu liiton jäsenmaksun jälkeen 8595€ niin tilikausi on 3745€ alijäämäinen. Kun tässä huomioidaan Teljon laiturin korjaukseen budjetoitu 2500€ sekä kompuran huoltoon budjetoitu ekstra 1000€  niin tappio ei näytä niin pahalta.

Kommentoidun budjetti esityksen löydät tämän linkin takaa ja lisää mietteitä budjetista saat lue lisää linkin takaa.

Kuten mainittua, budjetti on pyritty laatimaan mahdollisimman realistisena. Tämä tarkoittaa siis sitä että tuloja ei ole budjetoitu yläkanttiin ollenkaan vaan käytännössä kaikki luvut ovat enemmän tai vähemmän realistisia. Tämä näkyy kuluvan vuoden budjettiin verrattuna ennenkaikkea kurssituloissa, joita on nyt budjetoitu merkittävästi vähemmän. Tulopuolella mitään kovin mullistavaa ei muuten ole, merkittävimpänä asiana tukikohdan avaimaksun nostaminen viiteen kymppiin ja junnutoiminnan ohjausmaksun nostaminen 40€ per syys- ja kevätkausi. Varsinainen toiminta ei seuralle muutoin tuo juurikaan tuloja.

Menopuoli on seuralle tietysti ongelmallisempi. Ns. turhia kuluja on pyritty leikkaamaan, mm. muuttuneen hallikäytännön myötä olemme päättäneet kokonaan luopua jäsenkorteista joiden kustannusvaikutukset postituksineen olivat yllättävänkin suuret. Edelleen hallinnon toimijoiden kertaluonteisesti kulukorvauksista esitetään luovuttavan pl. tukikohdan ja veneen hoitajien osalta joille kuluja mm. polttoaineina ja kaluston siirtoina tulee eniten.

Isolta osaltaan menopuoli on pieniä puroja joista koostuu suuri virta, mutta suurimpina erottuvat nuorisojaos (1600€), kaluston korjaus ja huolto (1600€) (käytännössä kompressori), venekulut (1200€) sekä tukikohta (3000€) sisältäen laiturin korjaamiseen investoivat 2500€. Muita isoja eriä ovat vuokrat (sukelluskeskus sekä venepaikka) (3700€), hallimaksut (1000€) sekä vakuutukset (2400€) jotka aivan ehdottomasti tulee kilpailuttaa ensi vuonna.

Tätä budjettia laadittaessa ei voinut olla kuin iloinen siitä että seura päätti siirtää hallikäyntien maksut kävijöille, sillä jos tuohon pitäisi vielä laittaa menoja se noin 4500€ lisää uimahallimaksuihin niin pulassa oltaisiin oltu. Osin näyttää siltä että on tarve keskustella myös siitä pitäiskö myös junioreiden hallikäynnit siirtää kävijöille koska nyt hallikustannuksia koetetaan kattaa junioritoiminnan ohjausmaksuilla mikä ei välttämättä ole reilua. Kun hallikäynnin hinta 1€ poistetaan ohjausmaksusta jää yhdelle ohjauskerralle muuten hintaa noin reilu 1€.

Kiinnostava yksittäinen luku on jäsenrekisterikulut liitolle 1200€. Nythän siis liitto laskuttaa seuran jäsen- ja tukikohdan avainmaksut sekä hoitaa jäsenten maksutilanteen merkitsemisen. Tästä seura maksaa 3€ per jäsen joka oli erinomainen hinta silloin kun laskut toimitettiin paperisena. Nyt laskut tulevat pääosin sähköpostilla jolloin on syytä tarkastella sitä voisiko tämän hoitaa esim. joku seuralainen sopivaa korvausta vastaan.

Varainhankinnna puolella jäsenmaksut on budjetoitu nyt valitettavan lähelle totuutta. Tarkoittaa siis sitä että kovin suuria jäsenmäärän heilahteluja budjetti ei salli. Kiinnostavana yksityiskohtana on muuten jäsenmaksujen alapuolella liitolle maksettava osuus. Nythän on siis niin että 50€ jäsenmaksusta seuralle palautuu liiton jäsenmaksu 26,50€ ja 3€ jäsenrekisterikulun jälkeen siis 20,50€.

Kaikenkaikkiaan tällä nipulla budjetti on 3745€ alijäämäinen.