Ajankohtaista

Ajankohtaista

Toimintasuunnitelma 2017


14.11.2016 , Kategoria: Norppaposti

Seuran toimintasuunnitelman rakennetta on tälle vuodelle hieman uudistettu. Se näkyy ennenkaikkea siitä että seassa on luettolemerkintöjä joilla on pyritty nostamaan esiin ne konkreettiset asiat joita on tarkoitus tehdä. Tästä linkistä pääset lukemaan toimintasuunnitelmaesitystä ja lue lisää napin kautta pääset lukemaan muutamia ajatuksia toimintasuunnitelmasta.

 

Kaiken kaikkiaan puheenjohtajan näkökulmasta seuran toiminta on lähes neljästä sadasta jäsenestä huolimatta hivenen laimeaa. Poikkeuksen muodostaa oikeastaan junnutoiminta jota eilen 13.11 seurasin hallilla oikein tyytyväisenä. Paljon iloa ja elämää. Samaa haluaisin muuhunkin toimintaan, mutta en vain oikein tiedä miten se tapahtuu. Tämänkin vuoksi sitä uutta verta (tai vanhaakin joka muistaa Norppien kulta-aikaa) kaivattaisiin kertomaan miten monialainen sukellusseura saisi taas homman pyörimään sujuvasti. Käyn alla läpi toimintasuunnitelman sinä järjestyksessä kuin se on kirjoitettu.

Vuoden 2017 painopisteet ovat nuorisotoiminta, uppopallo, uuden muotoisen laitesukelluskurssin vakiinnuttaminen sekä toimijoiden hankkiminen seuran eri tehtäviin.

Hallinto

Hallinnon suurin huolenaihe on edelleen toimijoiden puute. Tämän vuoksi olemme yrittäneet keksiä toimenpiteitä joilla yksittäisten ihmisten työkuorma saataisiin mahdollisimman pieneksi ja kuinka niitä ihmisiä saataisiin aktivoitua. Tämä on sellainen asia johon erityisesti kaipaisimme ajatuksia sillä ilman toimijoita seura tai sen toiminta kuolee.

Toimintasuunnitelmaan on nyt kirjattu uutena ajatuksena eräänlaisten seurailtojen järjestäminen. Tarkoitus on siis hankkia esitelmöitsijä seuran jäsenistöstä ja pitää jonkin sopivan aiheen ympärillä teemailta. Näin saataisiin koottua aktiivisukeltajia yhteen.

Hallinnon saralla keskeinen operaatio ensi vuoden aikana on seuran sääntöjen nykyaikaistaminen sekä pitkän aikavälin suunnitelman laatiminen. Nyt suunnitelma puuttuu ja käytännössä se tarkoittaa myös sitä että pitkäjänteisyys talouden suunnittelussa on käytännössä mahdotonta. Yhtenä kärkiteemana suunnitelmaa laadittaessa tulee olla erityisesti jaostojen toiminnan skaalautuvuus siten että toiminta pääosin kustantaa itse itsensä eikä ole niin paljon riippuvainen jäsenmäärästä kuin nyt. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä että kaikki toiminnan osa-alueet tarkastellaan kylmän matemaattisesti ja määritellään sen perusteella tavoitetila.

Jaostot

Jaosten osalta toimintasuunnitelma on hyvin perinteinen. Mitään kovin uutta siellä ei ole mikä on myös sen heikkous. Ehkäpä kuitenkin on niin että sitä jotain uutta kaivaittaisiin. Ovatko esim. perinteiset viikkosukellukset jo aikansa eläneitä ja hektisen tietoyhteiskunnan virran mukana kulkeva sukellusharrastaja kaipaisikin jotain muuta toteutustapaa? 

Jaosten suhteen olisi toiveena että ne alkaisivat entistä enemmän "elää omaa elämäänsä" tarkoittaen sitä että jaosto keskenään päättäisi entistä enemmän (ja toivottavasti myös isommalla porukalla) siitä mitä halutaan tehdä. 

Kannattaa myös muistaa se että seuran kannalta jaostot ovat se kaikkein keskeisin asia. Kaikki tuoreet ideat otetaan mielihyvin vastaan.

Kalusto ja Vene


Kaluston osalta seuran "pääkompura" huolletaan niin pian kuin mahdollista. Veneen suhteen hallitus päätti että seuran järjestämillä tapahtumilla (aina silloin kun kenellä tahansa seuran jäsenellä on ollut mahdollisus osallistua) ei omavastuuta enää laskuteta vaan seura kustantaa polttoaineet. Edelleen venekuskeja tulee kouluttaa lisää.