Sukelluslaitteet

Seuran omistuksessa on toistakymmentä sukelluslaitepakettia. Laitteita pyritään uusimaan vuosittain kulloisenkin budjetin sallimissa raameissa, jotta laitteet pysyisivät ajanmukaisina ja turvallisina. Näin pystymme myös järjestämään Laitesukelluksen peruskussilaisille hintaan sisältyvät asianmukaiset laitteet käyttöön.

Seuralla on myös AGA kokokasvomaski Poseidon alentajalla.

Kompressori

Bauer Mariner 200/300bar- kompressorin kiinteä sijoituspaikka on Lappeenrannan Tapavainolassa seuran sukelluskeskuksessa (Myllyntie 11). Kompressori on hankittu 1994. Laitteeseen on tehty muutostyö 2002, jolloin toimintoja on muutettu automaattisiksi ja ilmanlaatua parannettu mm. Securus suodatus/valvontajärjestelmällä. Tällä koneella hoidetaan pääsääntöisesti seuran ilmahuolto.

Bauer Oceanus 200/300bar on siirrettävä kompressori, jota säilytetään myös sukelluskeskuksessa. Laite on hankittu 2002 ja se on usein mukana seuran sukellusleireillä ja tapahtumissa. Laite on myös jäsenistön vuokrattavissa heidän omille retkilleen. Kuitenkin niin, että seuran tapahtumat ovat etusijalla.

Bauer Capitano 200bar on toinen seuran siirrettävä kompressori, joka on yleensä Kangas-Teljon tukikohdassa laitesukelluksen peruskurssin avovesileiristä alkaen myöhään syksyyn.

Ilmahuolto seuran kompressoreilla on maksutonta seuran jäsenille seuran tapahtumien ja viikkosukelluksille lähtöjen yhteydessä. Muulloin ilmatäyttöjä tarvitsevat voivat maksaa 10€ kertatäyttömaksun tai maksaa kerralla 40€ vuosimaksun. Täyttöoikeudet koskevat aina jäsenen omistamia pulloja eli toisin sanoen sillä ei voi täyttää esim. seuraan kuulumattoman kaverinsa pulloa. Asiasta lisää "Sukelluskeskus ja paineilmatäytöt"-kohdassa.

Vene

Leireillä, sukellustapahtumissa ja yhteysveneenä tukikohtaan palvelee Keväällä -05 hankittu Master 540 voimanlähteenään 90hp Mariner. Vene on rekisteröity 7 hengelle ja on jo osoittautunut niin suorituskyvyltään kuin tiloiltaankin sukelluskäyttöön sopivaksi.

Vuokraushinnasto

Sukelluslaitepaketit Jäsen Ulkopuolinen
Vuorokausi 10 euroa 35 euroa
Viikko 20 euroa 120 euroa
Kuukausi 50 euroa -
Sukelluskausi 200 euroa -
     
Paineilmatäytöt    
Paineilmatäytön vuosimaksu jäsenelle  40 euroa

-

200bar tai 300bar/täyttö 10 euroa 10 euroa
     
Siirrettävä kompressori 300bar    
vuorokausi 20 euroa 40 euroa
3 vuorokautta 40 euroa -
7 vuorokautta 100 euroa -
10 vuorokautta 140 euroa -
     
Märkäpuvut (junioreille)    
Vuorokausi 1 euro -
Viikko 4 euro -
Kuukausi 10 euro -