Saimaan Norppien syystiedote 2020

Puheenjohtajan terveiset,

Kulunut kesä on ollut koronasta huolimatta vilkas ja aktiivinen vapaasukellusjaoksen sekä viikkosukellusten osalta. Ilouutisena kerrottakoon, että olemme saaneet kuluneen kauden aikana uusia aktiivisia jäseniä mukaan toimintaan ja lisää on tulossa. Hallituksen puolesta lämmin kiitos ja iso räpylän molskaus aktiivisuudesta koko jäsenistölle!

Lappeenrannan kaupungin ja Luumäen kunnan alueen yleisten uimarantojen vedenalainen putsausoperaatio ja organisointi kaipaa moottoria ja aktivointia. Hyvät ideat ja aktiiviset räpylät ovat siis etsinnässä. Tästä voi laittaa ideoita ja viestiä esim. seuran hallintoon s-postilla tai verkosivuilta löytyvän "OTA YHTEYTTÄ"-lomakkeen kautta. Puhdistusoperaation suorittamisesta seuralla on mahdollisuus saada merkittävä taloudellinen tuki ja näkyvyys yleishyödyllisenä yhdistyksenä. Tulokset ja toiminta voidaan tuoda näkyvästi esille omilla verkkosivuilla, yhteistyökumppaneiden viestintäkanavissa ja paikallisessa mediassa. Toivotaan, että tämä jo vuosia jatkunut yhteistyö puhtaampien uimarantojen puolesta saa jatkuvuutta pitkälle tulevaisuuteen.

Syyskaudella on luvassa kevältä siirtynyt sääntömääräinen kevätkokous, syyskokous ja hylkysukeltamiseen liittyvää opiskelua ja käytännön harjoittelua kotivesillä.

Vuosi 2021 on seuramme 50. juhlavuosi ja järjestely on jo aloitettu. Hallituksen järjestelytoimikuntaan toivotaan lisää aktiivisia tekijöitä. Liity WhatsApp-ryhmään tästä: https://chat.whatsapp.com/K2JmxFXt3QnI8U0hGdKm9J

Seuraavana tavoitteena on luoda juhlarunko ja budjettiesitys tulevaan syyskokoukseen.

Tauno Lakkala, pj

Nuorisojaos
Junnutoimintaa käynnistellään pikkuhiljaa pitkäksi venyneen korona-tauon vuoksi. Rosterista on jäänyt pois muutamia ohjaajia ja tällä hetkellä kartoitetaankin jatkosta kiinnostuneiden junnujen määrää, tavoitteena selvittää mitä ryhmiä uskalletaan alkaa pyörittää. Ohjaajille olisi siis jaoksessa käyttöä. Varsinaista kokemusta ei tarvitse, oleellista on, että pärjää vesielementissä ja on innostunut lasten kanssa puuhaamisesta.

Ohjaamisesta kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä seuran nuorisovastaavaan (nuoriso@saimaannorpat.com)

Yli 13+ -vuotiaiden ryhmän toiminta keskittyy tulevalla kaudella pääasiallisesti pelkästään uppopalloon. Tämä siksi, että muusta toiminnasta kiinnostuneita junnuja on ollut sangen vähän ja uppopallo palvelee myös seuran muita jäseniä. Tähän toimintaan voikin tulla mukaan kuka tahansa (kuten vapaasukellusjaoksen alla todetaan, aina torstaisin 19.30 alkaen).

Jussi Nuutinen, nuorisojaoksen vastaava

Kaupunkipäivystys
Kauden saldo:
5 avainta
1 poijun vaihto
2 puhelinta
1 lasit
1 naru potkurissa
1 vesipumppu asennettu
1 laiturinpaikka katsottu
1 Mattilan frisbeegolf radan kiekot sukellettu (~60 kpl)

13 yhteensä, joista 3 ei oo keretty/tarvinnu suorittaa. Kyselyitä sukellustoiminnasta tuli Puumalasta asti.

Janne Muona, kaupunkipäivystysjaoksen vastaava

Tukikohtajaos
Teljon puutalkoita suunnitteilla syksylle. Mökkiä on saanut käyttää melko normaalisti, mutta isompia tapahtumia ei ole järjestetty tänä kesänä (koronan vuoksi). Nuohooja käytetty tänä keväänä Teljossa, hormit kunnossa. Kaasulieden uusiminen tälle kaudelle on myös tekeillä.

Tero Höglund, tukikohtajaoksen vastaava

Vapaasukellusjaos
Vapaasukellusjaos on ollut kesällä suhteellisen aktiivinen. Erityisen innokkaasti on käyty sukeltamassa Telkkälässä, missä jollain kombinaatiolla on asioitu lähestulkoon joka keskiviikko. Säiden salliessa käynnit jatkuvat varmasti vielä pitkälle syksyyn. Käyntejä on soviteltu jaoksen WhatsApp -ryhmässä johon liittymislinkki löytyy jaoksen osuuden lopusta.

Seuran sukelluskalastajia osallistui Kuopiossa SM-kilpailuihin. Saaliina kilpailuista tuli kaksi neljättä sijaa. Yksilökisassa Tero Vaara sijoittui neljänneksi ja joukkukisassa Norppien kakkosjoukkue (Vaara, Santtu Kovasiipi, Jussi Nuutinen) jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle.

Yhteistyössä nuorisojaoksen kanssa vapaasukellusjaos aloitti seuran uppopallovuorojen pyörittämisen 3.9. alkaen. Uppopalloa pelataan aina torstaisin kello 19.30 alkaen Lappeenrannan kaupungin uimahallissa. Mukaan voi tulla kuka tahansa, myös ilman, että laji olisi entuudestaan tuttu.

Vapaasukeltajien WhatsApp ryhmään voit liittyä linkillä: https://chat.whatsapp.com/KloCCEGF1dNGvmD83SlB3W

Jussi Nuutinen, vapaasukellusjaoksen vastaava

Koulutusjaos
CMAS One Star Diver -kurssi järjestettiin keväällä/kesällä. Kurssilla oli kaksi oppilasta, jotka molemmat saivat kortin.

- CMAS Two Star Diver -kurssi on juuri käynnistynyt. Kurssille mahtuu vielä mukaan.
- Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi CMAS Three Star -diver järjestetään jos saadaan oppilaita.
- Muita kursseja järjestetään kysynnän mukaan.

Janne Liikka, koulutusjaoksen vastaava

Kiinnostaako Saimaan hylyt?
Hylkykuumeeseen auttaa seuramme Saimaan hylyt -ryhmän hylkysukeltamisen koulutus. Mukaan pääsee matalalla kynnyksellä ja mitään aiempaa hylkysukellus osaamista ei tarvita. Takaamme vettyneiden lautakasojen tutustumismahdollisuuden huonossa näkyvyydessä ja keinoja edistää kulttuuriperinnön tutkimusta ja suojelua.

Sukellamme vielä tänä syksynä useilla hylyillä ja järjestämme myöhemmin teoria/luentotilaisuuden hylyistä. Mukaan kovaa faktaa hylyistä on luvannut tulla kertomaan Minna Koivikko Museovirastolta. Seuraa FB-sivuiltamme missä ja milloin tapahtuu: https://www.facebook.com/groups/349821504705

Saimaa Hylyt
Pentti Kokki, Matti, Ismo Marttinen ja Ilari

Vapepa
Vapepalla yksi tehtävä johon alkuun varauduttiin sukellusryhmää valmiuteen kysymällä. Tehtävä hoidettiin lopulta viistokaijulla veneellä ilman sukelluksia.

Janne Muona, vapepajaoksen vastaava

Sukellusjaos
Sukellusvanhimpia ja vetäjiä kaivataan. Mielellään myös uutta ja innokasta vetäjää viikkosukelluksille.

Ari Ihalainen, sukellusjaoksen viikkosukellus vastaava

Kalusto
Toivotaan mahdollisimman paljon käyttöä. Teljoon uudet kävijät ovat erittäin toivottavia. Seuran veneen saa kyllä mökillä käyntiä varten ja toivottavasti löytyy kuskikin.

Erkki Lääperi, kalustovastaava

Kotisivut
Päivityksiä ja muutoksia tehdään tarpeen mukaan.

Teemu Kutila, kotisivuvastaava

Rahastonhoito
Pyritään hoitamaan kahdesti kuukaudessa. Mikäli on tarvetta nopeammalle kulutilitykselle, tulee se ilmoittaa kuittia toimittaessa rahastonhoitajalle.

Miika Tolonen, rahastonhoitaja

Lappeenrannan uimahallin vuorot
Ma klo 19:30 – 21:15: hyppyallas
Ti klo 19:30 – 21:15: radat 6,7 ja 8 + hyppy- ja lastenallas
Ke klo 19:30 – 21:15: hyppyallas
To klo 19:30 – 21:15: rata 1 + hyppyallas
Pe klo 19:30 – 21:15: radat 3, 4, 5 ja 6 + hyppy- ja lastenallas
La: ei vuoroja
Su klo 17:30 – 19:30 : radat 3, 4, 5, 6, 7 ja 8 + hyppy- ja lastenallas

Lauritsalan uimahallilla ei vuoroja syyskaudella.

Seuran postiosoite päivittyy
Seuran uudeksi postiosoitteeksi on vaihtunut:
Saimaan Norpat Urheilusukellusseura r.y.
c/o Norpat Lpr:n Urheilutalo
Pohjolankatu 29
53100 Lappeenranta

Postilaatikko sijaitsee Lpr uimahallin pääoven luona, ulkoseinällä.

Mukavaa syksyä kaikille, sukelletaan vielä avovesikausi loppuun ja nähdään sitten hallilla!
Santtu Kovasiipi, tiedottaja